مرجع فایل - قابل ویرایش )
تعداد صفحه : 11
مروري بر كاربردهاي مواد جانبي حاصل از كارخانجات چرم و سالامبور در تغذيه طيور گوشتيترجمه و گردآورياكرم قرهداغي- آرش جوانمردبخش تحقيقات علوم دامي، مركز تحقيقات كشاورزي و منابع طبيعي استان آذربايجان شرقيپست الكترونيكي: Tabriz-anrc@sonar.net چكيده:با توجه به افزايش سريع جمعيت سالهاي اخير و تغيير در الگوي مصرف گوشت در كشور، تقاضا براي مصرف گوشت مرغ در كشور رشد فزايندهاي را نشان ميدهد. علم تغذيه نقشي اساسي را در موفقيت اين صنعت بر عهده دارد. از افقهاي جديد موجود براي فرمولاسيون اقتصادي جيره، استفاده و اختصاص دادن درصدي از جيره به خوراك غير متداول ميباشد. از جمله خوراك غير معمول موجود، ضايعات حاصل از كارخانجات چرمسازي است. با توجه به آمار كشتارگاههاي كشور، روزانه از هر جلد پوست به طور متوسط 5/1-1 كيلو ضايعات خام باقي ميماند كه تا حدود داراي تركيبات مواد مغذي و اسيد آمينه هاي مناسبي بوده و كاربرد آن در جيره طيور علاوه بر صرفههاي اقتصادي، كاهش دهنده آلودگي محيط زيست ميباشد .ضايعات حاصل از مراحل چرمسازي شامل تراشه هاي نرم پوست، سرپشم حيواني، كلاژن ميباشند. اين ضايعات، تركيباتي نزديك به پودر ماهي را دارند ولي ميتونين، ليزين و هيستيدين آنها كمتر ميباشد، كاربرد ضايعات چرمسازي را تا 4% در جيره هاي جوجههاي گوشتي در مرحله رشد و پاياني توصيه كردند.در مورد ضايعات سرپشم حيواني حاصل از فرآيند كردن چرم، اين مقدار تا 7 الي 8 درصد جيره ميباشد. همچنين نتايج آزمايشات متعدد حاكي از اين است كه كاربرد ضايعات چرم در تغذيه جوجههاي گوشتي، هيچگونه اثر بيماري زايي در كيفيت گوشت توليدي، ايجاد نميكند و از لحاظ اقتصادي در بعضي از جيرهها به علت افزايش مصرف خوراك و كاهش تلفات و قيمت تمام شده جيره، توجيه اقتصادي دارد. طراحي پروژههاي تحقيقاتي مشابه در ايران براي دستيابي به اطلاعات جامعتر، توصيه مي گردد. بهرحال آنچه نهايتاً ميتوان نتيجه گيري نمود اين
مبلغ قابل پرداخت 11,000 تومان