مرجع فایل - قابل ویرایش )
تعداد صفحه : 29
استفاده از طيفسنجي رامان براي بررسي غيرمخرب پارامترهاي کيفي ميوه گوجهفرنگي (کد مقاله 301) چکیده تنوع و فراوانی پارامترها و ویژگی های کیفی محصولات کشاورزی، مهمترین دلیل توسعه انواع روشهای غیر مخرب بوده است. در سالهای اخیر دید ماشین، روشهای اپتیکی چون اسپکتروسکوپی رامان، NMR و NIR ، انتشار صوت، روش فراصوت و غیره، در حال گسترش و توسعه میباشد که هر کدام برای اندازهگیری پارامتر کیفی خاصی کاربرد دارند. برای درجه بندی میوهها روش های مختلفی به کار برده میشود که اغلب آن ها مخرب و یا کند میباشند ولی اندازهگيري سريع، غير مخرب و دقيق عامل هاي كيفي ميوهها از جمله میوه گوجه فرنگي نظیر ميزان مواد جامد محلول، pH و رنگ از اهميت بالايي برخوردار ميباشد. براي همين منظور از روشهاي مختلفي مي توان استفاده نمود. از مدرنترين روشهاي مذكور مي توان به طيفسنجي ليزري رامان اشاره کرد. اين روش با توجه به بكارگيري انواع ليزرها، بلورهاي غيرخطي براي ايجاد طول موجهاي مختلف مورد نياز، ابزار آشكار سازي و استفاده از نرم افزارهاي مدرن به طور وسيعي در زمينههاي مختلف علوم، مهندسي، پزشكي و كشاورزي كاربرد پيدا كرده است و با توجه به مزایای چشمگیر آن در قیاس با روش پرکاربرد NIR توانسته است جایگاه خاصی در تحقیقات حاضر در زمینه کشاورزی پیدا نماید. در تحقیق حاضر با استفاده از روش طیفسنجی رامان اندازهگیری غیر مخرب پارامترهای کیفی میوه گوجهفرنگی انجام شده است. نتایج حاصل نشان دادند که وجود کارتنوئیدهای لیکوپن و کاروتن به عنوان مهم ترین رنگدانههای موجود در گوجه فرنگی به خوبی توسط طیفهای به دستآمده اثبات شد به طوری که هر سه منطقه مشخصه کارتنوئیدها در تمامی طیفها قابل تمییز بود. همچنین طیفسنجی انجام شده در این تحقیق وجود کربوهیدراتها را نیز با ارتعاش C-H بروز داد. بدین ترتیب با اطمینان میتوان از روش مذکور جهت درجهبندی غیر مخرب پارامترهای خارجی (مانند رنگ میوه به عنوان مهمترین شاخص رسیدگی گوجه فرنگی) و داخلی (مانند میزان
قسمتی از محتوی متن پروژه میباشد که به صورت نمونه ، بعد از پرداخت آنلاین در فروشگاه فایل آنی فایل را دانلود نمایید .
« پرداخت آنلاین و دانلود در قسمت پایین »
مبلغ قابل پرداخت 742,200 تومان