مرجع فایل - قابل ویرایش )
تعداد صفحه : 6
مواد شيميايى كه مى خوريم اما پيلى ترجمه: ع- فخرياسرى شايد بيشترين توصيه اى كه روزانه مى شنويم اين است كه تا مى توانيد سبزيجات و ميوه جات تازه بخوريد. ولى اين خود سبب و علت نگرانى اى است كه مصرف كنندگان از خوردن اين گونه مواد غذايى دارند. آيا سموم دفع آفات كه در كشاورزى مورد استفاده قرار مى گيرند، براى سلامتى ما مضرند؟ دولت ها معمولاً پاسخ مى دهند كه قطعاً خير، ولى آيا واقعاً مى توانيم به اين اطمينان خاطرشان اعتماد كنيم؟ واژه سموم دفع آفات در واقع طيف گسترده اى از فرآورده هايى را دربر مى گيرد كه جهت كنترل حشرات، علف هاى هرز، قارچ ها، كپك ها، نرم تنان، پرندگان و هر حيوان ديگرى كه مى توانند به محصولات غذايى آسيب بزنند يا آنها را خراب و فاسد كنند، مورد استفاده قرار مى گيرند. سموم دفع آفات اختراع جديدى نيستند و عملاً چندين هزار سال است كه بشر از آنها استفاده مى كند. در ۲۵۰۰ پيش از ميلاد مسيح سومرى ها از تركيبات گوگرد جهت كنترل حشرات در محصولات كشاورزى شان استفاده مى كردند. ليكن، تنها در ۴۰ سال اخير است كه اين مواد شيميايى به مقادير زياد مورد استفاده قرار مى گيرند. از دهه ۱۹۶۰ تاكنون جمعيت جهان بيشتر از دو برابر و محصولات كشاورزى به شكل سرانه سه برابر شده اند. اين تقاضاى رو به افزايش براى غذا خود دليل اصلى كاربرد فزاينده سموم دفع آفات است هم اكنون، در جهان، سالانه دو و نيم ميليارد كيلوگرم از سموم دفع آفات براى محصولات كشاورزى مورد استفاده قرار مى گيرد، كه آثار آن بر سلامتى ما و محيط زيست جداً نگران كننده است. افزايش تقاضا براى سموم دفع آفات موجب توليد شمار رو به افزايشى از مواد شيميايى مصنوعى كه براى اين كار طراحى شده اند گرديده است. آنها حقيقتاً سموم موثرى هستند ولى همه فكر مى كنند كه آن مقدار از اين سموم كه براى كشتن حشرات و ديگر آفات لازم است،
مبلغ قابل پرداخت 11,000 تومان