مرجع فایل - قابل ویرایش )
تعداد صفحه : 6
مقدمهتیتر کردن از روشهای تجزیه حجمی است. در تجزیه حجمی ابتدا جسم را حلکرده و حجم معینی از محلول آن را با محلول دیگری که غلظت آن مشخص است که همان محلولاستاندارد نامیده میشود، میسنجند. در تیتراسیون محلول استاندارد بهطور آهسته ازیک بورت به محلول حاوی حجم مشخص یا وزن مشخص از ماده حل شده اضافهمیشود.افزایش محلول استاندارد ، آنقدر ادامه مییابد تا مقدار آن از نظراکیوالان برابر مقدار جسم حل شده شود. نقطه اکیوالان نقطه ای است که در آن ،مقدار محلول استاندارد افزوده شده از نظر شیمیایی برابر با مقدار حجم مورد نظر درمحلول مجهول است. این نقطه را نقطه پایان عمل از نظر تئوری یا نقطه هم ارزی نیزمیگویند. روش تیتر کردندر عمل تیتر کردن ، محلول استاندارد را از یک بورتبه محلولی که باید غلظت آن اندازه گرفته میشود، میافزایند و این عمل تا وقتیادامه دارد تا واکنش شیمیایی بین محلول استاندارد و تیتر شونده کامل شود. سپس بااستفاده از حجم و غلظت محلول استاندارد و حجم محلول تیتر شونده ، غلظت محلول تیترشونده را حساب میکنند. یک مثالنقطه اکیوالان در عمل تیتر کردن NaCl بانقره تیترات وقتی مشخص میشود که برای هر وزن فرمولی -Cl در محیط یک وزن فرمول +Ag وارد محیط عمل شده باشد و یا در تیتر کردن ، سولفوریک اسید (H2SO4 ) با سدیمهیدروکسید ( NaOH ) نقطه اکیوالان وقتی پدید میآید که دو وزن فرمولی اسید و دووزن فرمولی باز وارد محیط عمل شوند. تشخیص نقطه اکیوالاننقطه اکیوالاندر عمل بوسیله تغییر فیزیکی ( مثلا تغییر رنگ ) شناخته میشود. نقطه ای که اینتغییر رنگ در آن روی میدهد، نقطه پایان تیتر کردن است. در تیتراسیون اسید و بازشناساگرها برای تعیین زمان حصول نقطه اکیوالان بکار میروند. تغییر رنگ معرف ،نشانگر نقطه پایانی تیتراسیون میباشد. بر حسب واکنشهایی که بینمحلول تیتر شونده و استاندارد صورت میگیرد، تجزیههای حجمی (تیتراسیون) به دو دستهتقسیم میشوند:انواع تیتر کردن
قسمتی از محتوی متن پروژه میباشد که به صورت نمونه ، بعد از پرداخت آنلاین در فروشگاه فایل آنی فایل را دانلود نمایید .
« پرداخت آنلاین و دانلود در قسمت پایین »
مبلغ قابل پرداخت 11,000 تومان